Finhakk løk, hvitløk og chili, og del resten av grønnsakene i små terninger.
Surr løken til den er myk i litt smør. Tilsett deretter hvitløk, chili og resten av grønnsakene, og stek til grønnsakene har fått litt farge.
Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, tomatpuré, melk, balsamicoeddik og laurbærblad. Kok opp og la alt småkoke til sausen tykner. Ta ut laurbærbladet og smak til med salt og pepper.
Mens tomatsausen koker lager du den hvite sausen: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata og tilsett litt av osten.
Smør en liten ildfast form med litt smør. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater vekselsvis. Avslutt med revet ost.
Stek lasagnen ved 220 °C i ca. 25 minutter. Finhakk urter og topp lasagnen med urtene før servering.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.