Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Vegetarlasagne med rotgrønnsaker

Norske rotgrønnsaker er fulle av næring og smaker nydelig. Prøv dem i en kremet vegetarlasagne med masse deilig ost.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Saus:
1 stk løk
2 båt hvitløk
½ stk rød chili
2 stk gulrot
300 g knollselleri (sellerirot)
200 g pastinakk
100 g persillerot
smør til steking
1 boks hermetiske tomater
2 ½ dl grønnsakbuljong (utblandet)
3 ss tomatpuré
1 ½ dl melk
2 ts balsamicoeddik
1 stk laurbærblad
Hvit saus:
50 g hvetemel
50 g smør
5 dl melk
salt og pepper
8 stk lasagneplater
150 g gulost
friske urter som oregano eller basilikum

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili, og del resten av grønnsakene i små terninger.
  2. Surr løken til den er myk i litt smør. Tilsett deretter hvitløk, chili og resten av grønnsakene, og stek til grønnsakene har fått litt farge.
  3. Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, tomatpuré, melk, balsamicoeddik og laurbærblad. Kok opp og la alt småkoke til sausen tykner. Ta ut laurbærbladet og smak til med salt og pepper. 
  4. Mens tomatsausen koker lager du den hvite sausen: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata og tilsett litt av osten.
  5. Smør en liten ildfast form med litt smør. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater vekselsvis. Avslutt med revet ost.
  6. Stek lasagnen ved 220 °C i ca. 25 minutter. Finhakk urter og topp lasagnen med urtene før servering.