Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Gratinerte lomper med crème fraîche

Gratinerte lomper er både raskt og enkelt å lage. En perfekt måte å få brukt opp alle lompene på.

Se spennende pizzaoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
8 stk lompe
16 stk rød cherrytomat
4 stk vårløk
1 stk rødløk
1 stk paprika
8 ss crème fraîche orginal, 35 %
50 g gulost
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 185 °C.
  2. Del tomatene i fire, skjær rødløk og vårløk i skiver, samt riv osten.
  3. Legg lompene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek lompene i 10 minutter til de blir litt tørre, og ta dem ut av ovnen.
  4. Smør et tynt lag med crème fraîche på lompene og ha over revet ost og grønnsaker.
  5. Krydre med salt og pepper.
  6. Stekes i 8–10 minutter til osten er gyllen.
    Kokkens tipsBruk gjerne flere typer oster.

Se spennende pizzaoppskrifter her.