150g hvitost (f. eks. port salut, sveitser, vellagret norvegia)
smak til med krydderurter
2dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
½dl frisk dill
2båt hvitløk
1ss sennep
1ts sukker
½ts salt
¼ts pepper
1ss hvitvinseddik
Fremgangsmåte
Kok pastaen i rikelig mengder vann og skyll den i kaldt vann etterpå.
Bland sammen crème fraîche, frisk dill, presset hvitløk, sennep, sukker, salt, pepper og hvitvinseddik til saus. Den blir ekstra god av å stå en stund.
Skjær eplet i små terninger, hakk vårløken, skjær soppen i skiver, avocado, soltørkede tomater og renskåret kyllingkjøtt i biter, og osten i terninger. Bland salaten i en bolle.
Server sausen over salaten eller i bolle ved siden av.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.