Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pastasalat med pesto og cottage cheese

Enkel og velsmakende salat med pasta, pesto og cottage cheese. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g pasta
2 stk hjertesalat
100 g babyspinat
2 pk sukkererter
Pesto:
1 potte frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
40 g parmesan
1 dl olivenolje
salt og pepper
sitronsaft
½ beger cottage cheese
70 g parmesan

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Skyll den ferdigkokte pastaen i kaldt vann, og la vannet renne godt av før pastaen settes til side.
  2. Skyll og grovhakk hjertesalat, rens spinat og del sukkerertene i to. 
  3. Lag pesto ved å blande sammen basilikum, ristede pinjekjerner og revet parmesan i en food-processor eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft.
  4. Bland pesto og cottage cheese til en dressing. 
  5. Bland alle ingrediensene til salaten sammen, og rør deretter inn dressingen. Tilsett skivet parmesan.
  6. Smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Kokkens tips

Bruker du importerte sukkererter, bør disse forvelles før bruk.