Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Krumkaker

Krumkaker er en av våre mest populære julekaker og serveres gjerne med fløtekrem eller multekrem.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

vanskelig
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 18 stk
2 stk egg
125 g sukker
90 g hvetemel
100 g potetmel
125 g smeltet smør
1 dl vann
½ krm mandeldråper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis.
  2. Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Smelt smør og rør det inn. Tilsett nesten alt vannet og smak til med mandeldråper.
  4. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.
  5. Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken - senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.
  6. Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.
Kokkens tips

Til dessert er det fint å servere krumkaker formet som skåler med en kule is eller pisket krem og noen friske bær i.

Se flere tradisjonelle julekaker her.