Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Aspargessuppe

Asparges er sunt og godt. Dessuten er det kjempeenkelt å lage suppe av!

Se flere gode og sunne supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
600 g grønn frisk asparges
2 ss meierismør
2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl melk
2 dl matfløte
½ stk sitron (saft)
salt og pepper
grønn asparges og frisk timan som topping

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk og skrell og kutt asparges i mindre biter.
  2. Smelt smøret i en kjele og stek løk og asparges til løken er blank. Legg litt av aspargesen til side til topping. 
  3. Tilsett grønnsaksbuljong og melk og kok til aspargesbitene er møre. 
  4. Tilsett matfløte og kjør suppen glatt og jevn ved å bruke en stavmikser.
  5. Smak til med sitron, salt og pepper. Topp suppen med asparges og frisk timian. 

Se flere gode og sunne supper her.