Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Brenneslesuppe

Lag spennende suppe fra naturens eget spiskammer. Rask og enkel suppe med brennesle.

Se flere spennende supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk løk
1 båt hvitløk
½ stk knollselleri (sellerirot)
2 ss smør
4 dl vann
4 dl matfløte
salt og pepper
400 g brennesle ,vasket
½ stk sitron (saft)

Fremgangsmåte

  1. Vask brennesle.
  2. Skrell og kutt løk, hvitløk og sellerirot i mindre biter.
  3. Smelt smør i en kjele, tilsett løk, hvitløk og sellerirot, og la det hele surre i 5 minutter.
  4. Tilsett vann og fløte, og kok opp.
  5. Smak til med salt og pepper. Ha deretter i brennesle og la det hele få et rask oppkok.
  6. Kjør suppen glatt med en stavmikser, hell suppen tilbake i kjelen og smak til med sitronsaft.
Kokkens tips

Server suppen som en forrett eller liten lunsjrett. Den smaker nydelig med rundstykker eller toast til.

Se flere spennende supper her.