Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Linsesuppe med grønnsaker

En sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød eller toast.

Se flere gode og sunne vegetarsupper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk gulrot
1 stk løk (gul)
½ stk stilkselleri (stangselleri)
1 stk vårløk
1 stk rødløk
1 ss smør
1 båt hvitløk
400 g tomat
1 ss tørket timian
1 stk laurbærblad
4 dl vann
4 dl lettmelk
½ ss maisstivelse (maizena)
2 dl matfløte
200 g hermetiske linser
1 ts salt
1 krm pepper
½ stk sitron (saft)
rømme (til servering)

Fremgangsmåte

  1. Vask, skrell og kutt grønnsakene i mindre biter.
  2. Varm smør i en stor kjele over middels varme og ha i gul løk, gulrot og hvitløk. La det hele surre i 5 minutter under omrøring.
  3. Tilsett hakkede tomater, timian, laurbærblad, vann og lettmelk. Kok opp og la deretter suppen småkoke i 10 minutter.
  4. Rør ut maisenna i matfløte og hell jevningen i suppen under omrøring. Tilsett selleri, rødløk, hvitløk og linser. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
  5. Smak til med salt, nykvernet pepper og sitronsaft. Topp med litt rømme hvis ønskelig.
  6. Server suppen med flatbrød eller grovbrød.

Se flere gode og sunne vegetarsupper her.