Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrot og squash i terninger og stangselleri i tynne skiver.
Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i løk og hvitløk, gulrot og stangselleri. La det surre i 5 minutter.
Tilsett hakkede tomater og vann. La det hele få et oppkok og skru ned varmen. La suppen småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre, ca. 5 minutter.
Tilsett deretter squash, bønner og krydder. La suppen få et oppkok og skru deretter ned varmen.
Smak til med salt og pepper.
Servere suppen med en god spiseskje crème fraîche, olivenolje og godt brød.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Når listen over NEI-mat blir stadig lengre er det fint å vite at det finnes noen solide råd det er trygt å lytte til. Vanlig mat er bra nok, både for deg og for barna dine.