Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Surmelksuppe

Denne tradisjonsrike suppen er laget på syrnet melk, og passer ypperlig sammen med spekemat.

Se flere gode supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
5 ss hvetemel
5 dl syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
5 dl helmelk
5 ss sukker
70 g rosiner
2 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen mel og syrnet melk, og kok opp under røring. Spe med helmelk, og ha i sukker og rosiner. La suppen koke under omrøring et par minutter.
  2. Pisk eggene lett sammen i en bolle. Hell den kokende varme suppen over og rør til suppen blir glatt.
  3. Servér suppen til spekemat eller som en dessert med en klatt vispet krem i.

Se flere gode supper her.