Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tapas

La deg inspirere av våre tapasoppskrifter.

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 18 oppskrifter innenfor
quesadillas med skinke, smøreost og basilikum

Quesadilla med skinke, smøreost og basilikum

Klar for en rask og digg middag? Prøv sprøstekte tortillalefser med skinke smøreost og basilikum . Enkelt og godt!

Quesadilla med skinke, smøreost og basilikum

Smøreost kan brukes til så mangt! Lag sprøstekte tortillalefser med skinke, smøreost og basilikum. Enkelt og veldig godt!

20 - 40 min enkel
ostetortilla

Ostetortilla (Quesadilla)

Quesadilla er opprinnelig Meksikansk og spises vanligvis som en snack.

Ostetortilla (Quesadilla)

  Quesadilla er opprinnelig Meksikansk og spises vanligvis som en snack. Prøv denne hotte varianten med chili.

under 20 min enkel
blinis med røkelaks og spekeskinke

Blinis med laks og spekeskinke

Blinis er russiske pannekaker og skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær.

Blinis med laks og spekeskinke

Blinis er russiske pannekaker og har lange tradisjoner i Russland. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal man lage ekte blinis skal det være bokhvete i røren. Tradisjonelt serveres de med rogn og sur krem (crème fraîche), men her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.

20 - 40 min middels
fylte lefseruller

Fylte lefseruller

Fylt lefse slår aldri feil som tapas eller som forrett.

Fylte lefseruller

Fylt lefse slår aldri feil som tapas eller som forrett. Fyll lefsen med røkt- eller gravet laks, salami eller spekeskinke.

under 20 min enkel
Bruschetta

Bruschetta

En enkel variant med pesto, pastrami med mozzarella.

Bruschetta

Brushetta er opprinnelig en forrett fra Italia bestående av ristet brød som er penslet med olivenolje og hvitløk. Toppingen kan være alt fra hakkende solmodne tomater til bønner eller gravet kjøtt. 

under 20 min enkel
Appelsin- og hvitløksmarinert ost

Appelsin- og hvitløksmarinert ost

Perfekt på tapasbordet eller i salaten.

Appelsin- og hvitløksmarinert ost

Tapa betyr "lokk" på spansk. Hvorfor man har brukt dette ordet for de spanske smårettene er omdiskutert, men mange mener det kommer av at de små tallerkenene med mat ble plassert på toppen av glass for å forhindre fluer i drikken. Marinert ost er en av de populære tapasene.

over 60 min middels