Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Bakte rotgrønnsaker med chevre og hvitløk

En nydelig grønnsaksform med hvitløk og chevre.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
8 stk potet
2 stk gulrot
1 stk knollselleri (sellerirot)
4 båt hvitløk
1 ss smør
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
3 dl matfløte
100 g chevre (hvit geitost)
6 stilk frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C. 
  2. Vask og skrell grønnsakene. Del potetene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene.
  3. Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i. Krydre med salt og pepper.
  4. Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter.
  5. Skjær chevre i skiver, og legg de over grønnsakene de siste minuttene av steketiden.
  6. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.