Hvit saus er klassisk tilbehør til for eksempel fiskeboller. Her gir vi deg tre forskjellige variasjoner av sausen som du kan leke deg med hvis du ønsker å prøve noe nytt.
Denne metoden å lage hvit saus på er fin hvis du ønsker å redusere litt på fettmengden i kosten.
En favoritt på pizza, men egner seg også godt til blant annet grillmat og fisk. Ha gjerne i litt krydder, som hvitløk eller chili.
De kalde sausene er enda raskere å lage enn de varme. Denne sausen har mye smak, og vil derfor passe godt til kjøtt. Prøv den også til pizza.
Sandefjordsmør er en fyldig og god smørsaus som passer perfekt til rød fisk og skalldyr.
Dette er en frisk og fyldig saus som passer godt til pasta, fisk og skalldyr.
Dette er en robust og smaksrik saus som passer godt til grillet kylling, kalkun og svinefilet.
Dette er en kraftfull saus som passer godt til kylling, kalkun eller en saftig biff.
BBQ-saus passer perfekt til alt kjøtt som er grillet eller stekt. Sausen kan serveres både varm og kald.
Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt, lammefilet og dampet eller røkt fisk.
Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding.
Skogsoppsaus er en kraftig og smaksrik saus som krever kjøtt med mye smak.
Bearnaisesaus er en kraftig og smakfull smørsaus med estragon. En klassiker til en saftig biff av oksekjøtt.
Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt.
Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.
Hvitvinsaus er en klassisk fiskesaus og passer derfor til alle fiskeslag, skjell og skalldyr.
Hollandaisesaus passer perfekt til fisk, dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli, eller til eggeretter og skalldyr.
Dette er en nydelig pastasaus, som også kan brukes til laks og kjøtt.
Ingenting er som en hjemmelaget tomatsaus. Prøv den til pasta, pølser, kylling eller kalkun.