Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Gomme med anis

Gomme lages over hele landet og hver bygd har sin oppskrift og sine tradisjoner. Utgangspunktet er melk som blir skilt i ostemasse og myse og deretter blir kokt inn. Gomme smøres gjerne på klenning og lefse som rulles sammen.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
4 l helmelk
7 dl syrnet melk
3 ts malt anis
4 ss sukker
2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Gi helmelken et oppkok. Ha forsiktig i syrnet melk, litt om gangen. Tilsett anis og sukker. La massen koke inn til den har en passe konsistens og fått en lysebrun farge.
  2. Rør hvetemelet ut i ca. 3 ss melk og ha det i gommen under røring. Kok opp og la koke ca. 5 minutter.
  3. Ha gommen over i en skål og pynt med kanel i striper.
Kokkens tips

Denne gommen kan fint fryses.